TEVÉKENYSÉGÜNK

Innovatív technológiai megoldásokkal törekszünk arra,

hogy legyőzzük az éhezést a világon

Hisszük, hogy csak innovatív módszerekkel lehet megszünteti az éhínséget a világon, és hogy csak okos mezőgazdasági megoldások használatával lehetséges 2050-re a világ mind a 10 milliárd lakosa számára élelmiszert biztosítani.

Hosszú távú céljaink egyike az, hogy minden egyes országban jelen legyünk, és hogy a világ minden egyes térségének lakosságát el tudjuk látni élelemmel. A SMARTKAS másodlagos célja, hogy a növényekkel kapcsolatos robotikai jövőkép és mesterséges intelligencia meghatározó ereje legyen az adatvezérelt okos mezőgazdaság úttörőjeként. A távoli jövőben pedig úgynevezett közösségi gazdaságok kiépítését szeretnénk megvalósítani. Ezeket a gazdaságokat a SMARTKAS üzemeltetné, de mindenki számára ingyenesen biztosítanának friss élelmet.

SK_hexa2.svg

 

Projektek
Technológia

TISZTA ÉS ZÖLD

ENERGIA

Megkeressük a legjobb helyszíneket, ahol megújuló energiaforrásokkal tudunk gondoskodni az okosfarmok energiaellátásáról. Az önfenntartó öntözőrendszerek mellett ez a másik tényező, ami igazán egyedülállóvá teszi a SMARTKAS-t.

 

nulla kibocsátás:

CO2-Rendszer

Okosfarmjainkon mikrodózisokat használva, gondosan adagoljuk a növényeknek a megfelelő mennyiségű CO2-t. Ennek az innovatív megoldásnak köszönhetően képesek vagyunk újrahasznosítani a felesleget, és drasztikus mértékben tudjuk csökkenteni a karbonlábnyomunkat.

 

PRÉMIUM

MInŐSÉG ÉS ÍZ

Mi termeljük a legjobb GMO-mentes fajtákat növényvédő szerek és talaj használata nélkül. Teljesen automatizált termelési folyamatunkra egy légmentesen zárt térben kerül sor, ami azt jelenti, hogy a termékeinket nem kell fogyasztás előtt megmosni.

 

AUTOMATIZÁLT

24/7/365 termelés

A mesterséges intelligencia, a robotika és az adatvezérelt növekedési folyamatok jóvoltából farmjainkat, egész évben, évszaktól függetlenül, személyzet nélkül, teljes mértékben automatizáltan működtetjük.

 

50+ FAJTA GYÜMÖLCS,

ZÖLDSÉG ÉS FŰSZERNÖVÉNY

Okosfarmjainkon akár 50 különböző gyümölcsöt, zöldséget és fűszernövényt lehet termelni a leveles zöldségek, mikrozöldségek és saláták mellett.

 

VÍZPOZITÍV

ÖNTÖZŐRENDSZER

Amellett, hogy a SMARTKAS farmok újrahasznosítják a keringő vízellátás 95%-át, további 5% vizet állítanak elő az esőből és a levegő páratartalmából, így vízpozitívvá téve berendezésünket.

 

Blog

ÉLELMISZER-BIZTONSÁG MINT SZOLGÁLTATÁS

2022.12.01.

Blog

2050-re bolygónknak 10 milliárd ember élelmezését kell biztosítania. Az élelmiszer-biztonság minden aspektusát célzó okos és fenntartható mezőgazdasági termelési folyamataink célja, hogy megváltoztassák a világ élelmezés módszereit.
Olvass tovább
Mi az a SMARTKAS?

Mi az a SMARTKAS?

2022.09.26.

Blog

Nem hagyományos agrártechnológiai vállalkozásként az a célunk, hogy a teljes ellátási láncot kézben tartsuk, és ne csak technológiai szolgáltatóként működjünk. 

Olvass tovább
Harlow, mozgalmas hetei

Harlow, mozgalmas hetei

2022.09.08.

Blog

Az elmúlt időszak legnagyobb prioritása az volt, hogy kereskedelmi igazgatónk, Mark Kirby vezetésével teljes munkaidős foglalkoztatási lehetőségeket teremtsünk a helyi lakosok számára. (A blog eredeti nyelven olvasható.)

Olvass tovább
Vezérigazgatói hírek: Vissza a gyökerekhez

Vezérigazgatói hírek: Vissza a gyökerekhez

2022.09.05.

Blog

Egy rövid ibizai szünet után rengeteg időt töltöttem az amszterdami központunk félemeletén. (A blog eredeti nyelven olvasható.)

Olvass tovább